Jdi na obsah Jdi na menu
 


DIAMANTOVÁ MIKRODERMABRÁZIA

Diamantová mikrodermabrázia patrí medzi najpopulárnejšie neinvazívne tvárové ošetrenia. Funguje na princípe jemného a šetrného peelingu pomocou diamantových násadcov. Výsledkom je rozžiarená a viditeľne omladená pleť bez povrchových nedokonalostí.

Čo je to diamantová mikrodermabrázia a ako funguje?

Mikrodermabrázia je neinvazívny a šetrný spôsob odstraňovania odumretých buniek, maziva a nečistôt vo vrchnej vrstve pokožky. Netreba si ju však mýliť s dermabráziou. Dermabrázia je staršia metóda, kedy dochádza k mechanickému invazívnemu obrusovaniu kože.

Diamantová mikrodermabrázia je terapeutická, neinvazívna metóda, počas ktorej sú odumreté bunky a nečistoty na povrchu pokožky odstraňované pomocou špeciálnych násadcov z technického diamantu. Vďaka rôznym násadcom je možné ošetrovať rôzne partie na tele a tvári bez toho, aby došlo k porušeniu kože. Odstránené bunky a nečistoty sú vákuovo odsávané do zbernej nádoby prístroja.

Vďaka odstráneniu nečistôt sú póry uvoľnené a pleť pôsobí zdravšie. Pri odstraňovaní odumretých vrstiev kože dochádza aj k naštartovaniu tvorby nových buniek a zároveň je stimulovaná tvorba kolagénu. Vďaka tomu zostáva pleť hladšia, pružnejšia a pôsobí mladším a zdravším dojmom. Táto metóda je tiež úspešne využívaná pri redukcii pigmentových škvŕn a pri liečbe jaziev a lézií po akné. Pri použití na tele dochádza k redukcii drobných jaziev po úrazoch a strií.

Ako prebieha ošetrenie?

Po očistenej pleti sa prechádza aplikátorom, na ktorom je diamantový násadec s odpovedajúcou textúrou (podľa typu pokožky a ošetrovaného miesta). Odstránené odumreté bunky a nečistoty sú okamžite vákuovo zozbierané prístrojom. Po ošetrení je na pokožku aplikované upokojujúce sérum.
Zákrok je  bezbolestný. Ošetrenie je bez negatívnych vedľajších účinkov a pleť po ňom zostáva začervenaná iba niekoľko hodín. Vďaka tomu ja možný okamžitý návrat do práce.